Ramadhan, Palestin dan Kesatuan Ummah

palestin.jpg 

 Kaum muslimin,

Tajuk ini saya pilih untuk ditulis bersempena dengan Ramadhan 1428H tahun ini. Ramadhan berlalu meninggalkan kenangan yang cukup manis buat orang-orang yang beriman di mana sahaja mereka berada. Ramadhan kali ini juga membuatkan hati terasa sebak dan terharu. Saudara kita di Palestin dibantai tanpa belas kasihan oleh Yahudi La’natullah di bulan Ramadhan khususnya di Bandar Gaza.

 Kaum muslimin,

Kaum munafiqin yang bersengkongkol dengan Yahudi La’natullah begitu ghairah merancang strategi untuk menghapuskan pejuang-pejuang yang ikhlas menegakkan kalimah Allah SWT di bumi BaitulMaqdis. Namun, segala perancangan dan strategi mereka tetap dalam pengetahuan Allah SWT yang Maha Tahu. Mereka merancang tetapi Allah SWT juga merancang, maka perancangan Allah SWT sebaik-baik Perancang. 

Kaum muslimin,

Adakah keras dan malasnya hati kita untuk mendoakan saudara-saudara se-Islam kita di seluruh pelusuk dunia khususnya di Palestin. Nampaknya kita sudah muak dan pasrah dengan keadaan saudara kita di Palestin. Mungkin pada fikiran kita itulah takdir buat mereka. Kita sudah muak dan malas untuk melayan isu-isu berkaitan dengan Palestin yang sering memaparkan isu ummah Islam ditindas oleh ummah Islam sendiri dan Yahudi La’natullah.

 Kaum muslimin,

Dengan kesedaran dan kudrat yang kecil ada pada saya ini, saya menyeru anda semua di bulan Ramadhan 1428 yang penuh barakah ini dengan satu seruan. Ayuh, kita sama-sama berdoa untuk kesejahteraan dan keselamatan kaum muslimin diseluruh dunia khususnya saudara kita di Palestin! Ya Allah tolonglah Islam dan Muslimin! Ya Allah tolonglah saudara Islam kami di Palestin. Ya Allah perkuatkanlah semangat juang pejuang-pejuang Islam di sana! 

Kaum muslimin,

Perjalanan sejarah telah memaparkan kisah-kisah yang penuh tragis dan duka buat pencinta agama Allah SWT. Musuh-musuh Islam nampaknya begitu bersungguh-sungguh ingin menghapuskan Ummah Islam di muka bumi ini. Namun, kita perlu yakin bahawa pertolongan Allah amat dekat! Saya juga meyakini bahawa kita akan dapat merampas semula BaitulMaqdis dan Masjidil Aqsa di bulan Ramadhan dengan syarat kita bersungguh-sungguh mempertahankan Islam di mana-mana sahaja kita berada!  

Kaum muslimin,

Yakinlah dengan hanya keimanan yang tulus kepada Allah, kita akan kembali mentadbir dunia yang sebenarnya adalah hak ummah Islam!

Advertisement

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s