Boikot Barang Israel & USA

LAMAN WEB PILIHAN

BERITA TERKINI : BOIKOT STARBUCK BERHASIL KLIK DI SINI.

http://inminds.com/boycott-israel.htm

http://amin1982.blogspot.com

http://img502.imageshack.us/img502/2485/boikotnowip2.jpg


Boikot 7 Barang Sehingga Lumpuh

LAKSANAKAN TUGAS
USAH LAGI BERRETORIK
DAN
TIDAK BERSTRATEGI
.


BOIKOT 7 BARANGAN DI ATAS HINGGA LUMPUH

Ref : http://islamreturn.blogspot.com/

PESANAN PENTING !!!!!

AGENDA MELUMPUHKAN EKONOMI ZIONIS

UNTUK MEMASTIKAN KEMPEN INI BERKESAN DAN
SENTIASA DIHATI UMAT ISLAM

KITA PERLU SENTIASA ‘REFRESH’ 7 BARANGAN
BOIKOT INI SETIAP 15 HARI

MOGA USAHA INI AKAN MENDATANGKAN
KEJAYAAN KEPADA USAHA KITA UNTUK
MELUMPUHKAN EKONOMI ZIONIS

SILA ‘REFRESH’ BOIKOT 7 BARANGAN DI DALAM BLOG ANDA PADA TARIKH-TARIKH BERIKUT:-

30 JANUARI 2009
15 FEBUARI 2009
30 FEBUARI 2009
15 MAC 2009
30 MAC 2009
15 APRIL 2009
30 APRIL 2009
15 MEI 2009
30 MEI 2009
15 JUN 2009
30 JUN 2009
12 JULAI 2009
(7 BARANGAN BERJAYA DILUMPUHKAN)

http://islamreturn. blogspot. com


SENARAI LAIN-LAIN BARANG YANG WAJIB DIBOIKOT



APA PERASAAN ANDA JIKA INI ADALAH ANAK ANDA YANG AMAT DISAYANGI?


PERJUANGAN BERTERUSAN SEHINGGA BAITUL MAQDIS DAPAT DIBEBASKAN!!!

Dari perspektif sejarah, bantuan Amerika kepada Israel sejak 1950 hingga 2005 adalah tinggi dengan FMF berjumlah $59.5 bilion (RM218 bilion), $27 bilion (RM98.9 bilion) membabitkan jualan tentera asing membabitkan pemindahan senjata daripada kerajaan kepada kerajaan .Ternyata Amerika tidak diragui menjadi pembekal utama senjata kepada Israel.

Persatuan Pengguna Islam Malaysia ( PPIM ) bersama NGO lain akan melancarkan Kempen Boikot Produk Terpilih Yahudi/Menyokong Yahudi – COKE, STARBUCKS, COLGATE peringkat Negara. Majlis pelancaran ini akan diadakan pada 9 Januari 2009 (Jumaat ) selepas solat Jumaat di perkarangan Masjid Negara. (http://www.muslimconsumer.org.my/ppim/news.php?item.653.2)

Rujukan : http://yusofembong.blogspot.com

Kita haram membiarkan Yahudi=Amerika membunuh umat Islam. Ingat! setiap sen adalah harga membeli peluru membunuh saudara kita di Palestin.

About these ads

23 thoughts on “Boikot Barang Israel & USA

  1. Hukum syar`ei yg dsrankn syariat islamiah melalui plbagai mazhab dlm keadaan skg…(serangan rejim zionis ke ats gaza). Adalah wajib keats umat islam b`gabung ngn bgsa (rakyat palestin di Gaza) yg dicerobohi seandainya bgsa t`sebut tidk mmpu mlawan pncerobohn t`sebut sndirian. org islam adlh umat yg 1…Islam mwajibkn b`perg smta2 mbntu golgn yg lemah……

    Syeikh Dr.Yusuf Al-Qardhawi

  2. Salam…..
    saya ada buat poster boikot barangan yg support israel….kalau saudara tak keberatan bleh la letakkan kat blog saudara….
    poster tersebut bleh dapatkan kat sini…

    http://www.flickr.com/photos/moox02/

    Rakan2 blogger lain yg nak publish kat memana website pon bole ambil dari situ….
    just kredit kepada saya(moox) dan linkkan ke flickr saya…..

    terima kasih….

    bersama kita memboikot barangan israel….

  3. tuan;

    pertama:

    Jangan menghina Israel kerna Israel adalah seorang Nabi.

    Jadi gunakn nam ang tuhan beri iaitu Negara Yahudi

    Kedua:

    Boikot adalah satu amalah kaum kuffar iaitu amalan Abu Jahal. Bukan amaln seorang Muslim

    masa Nabi berhijrah ke Yatrib, ekonomi telah dipegang oleh kaum Yahudi, tetapi nabi tidak memboikot, sebaliknya menyuruh kaum muslimin ikut serta dalam ekonomi sehingga monopoli yahudi berakhir.

    kalau mau boikot juga maka boikot produk utama mereka iaitu pemikiran, kemudian barulah boikot produk lain terutamanya “hiburan” dan rokok.

    untuk bacan seterusnya boleh melawat:

    http://loluconagama.wordpress.com/2009/01/10/israel-seorang-nabi-boikot-adalah-kecelaruan/

  4. Aku bukan nak memperlekehkan atau mempertikaikan usahe untuk boikot barangan israel dan amerika nie… tapi usahe yg telah dilakukan sejak dulu lg. ibarat melepaskan batuk sajer…. orang nak boikot … dier pun sibuk nak boikot gak…
    tapi last2 isap rokok winston gak…. ermm… aku pun sebenar nye turut sokong same usahe boikot barangan dari 2 negara zionis nie… kalau boleh nak haramkan terus pun xpe… mcm Iran yg mengeluarkan fatwa diketuai Ayatollah Ali Khamenei yg mengharamkan terus segala urusan perniagaan yg berkaitan dgn israel…. kalau sebelum nie Majlis Fatwa Negara menimbulkan isu Pengharaman Yoga… kenapa tidak untuk pengharaman barangan dari negara zionis yang secara terang & nyata melakukan kekejaman yang bertentangan dgn semua agama. Seluruh masyarakat dunia terpekik terlolong supaya dihentikan kekejaman di Gaza… akan tetapi pemimpin zionis yg banggang ni boleh berbangga, adik angkat nya Amerika ikut telunjuknya supaya mengabaikan rayuan & ritihan masyarakat dunia… Kekejaman ini bukan dilihat sbg konflik atau pertelingkahan fahaman agama… tetapi masyrakat dunia lebih memandang kpd penghapusan etnik dan pembunuhan terancang akhir dekad ini…kalau dilihat dari sudut agama sekalipun…. kepale orang islam bukan sekadar dihinjak-hinjak,disepak,diterajang akan tetapi habis hancur berkecai kepale orang islam dibom si zionis laknat…. Ape yg kita lihat … dan kita tonton hanyalah sebahagian episod penderitaan kekejaman menimpa rakyat palestine… bagaimana pula nasib beribu yg lain…. pasti begitu azab dan sengsara… Walaubagaimanapun…. Sebagaima janji tuhan… Mereka mati sebagai Syahid dan Syuhada…… Ramai pemimpin besar liga arab dikritik hebat oleh kerana sifat kedayusan membiarkan nasib saudara mereka dalam penderitaan…. tetapi harus diingat bahawa para pemimpin arab ini sentiasa diseru dan diancam oleh si zionis laknat. Mereka juga tidak mahu rakyatnya menderita apabila bermusuhan dgn zionis. Sebagai mana pemimpin Hizbullah (Lubnan) yg tidak melakukan apa2 tidakan terhadap israel walaupun lebih 3 minngu bumi Gaza terus berdarah…… Berbalik pada usahe boikot barangan zionis….. Usahe ini boleh dianggap sbg satu jihad… tak perlulah kita selemah-lemah manusia cube bermusuhan dgn si zionis laknat yg kejam ini… Melakukan pemberontakan …. lalu dianggap jihad.. dan berakhir dgn ancaman pada bangsa kita sendiri…. Usahe boikot barangan zionis adelah lebih baik berbanding berbanding sumpah-seranah mencarot-carot #$%^^%$#$%F*CK(*&^&^% memaki-hamun israel… Tapi dijari terselit rokok winston…. APE MENDE…. Kesimpulan nya…. bermula saat dan ketika ini cubelah utk mengelak penggunaan/pekhidmatan produk zionis… berterusan dari sekarang hingga generasi seterusnya dan hingga akhir zaman… punca pendapatan zionis adalah bermula daripada anda… Setiap sen yg anda keluarkan untuk membeli barangan zionis …. ibarat anda menaja bom yg membunuh ribuan nyawa anak-anak yg tak bersalah… RENUNGKANLAH…. SEGALA BERMULA DGN ANDA….

  5. assalamualaikum…israel mmg mcm @#$%
    usaha memboikot tu mmg la satu usaha tapi xkan berapa berkesan sbb barang2 dia mmg popular.
    jujurnya,sy sendiri pun minat mcdonald, kfc & sape y x suke kn???
    jadi, klu betul2 nak bkesan,kerajaan kenala haramkan terus barang2 israel ni dari negara kita.
    tutup kfc, mcdonald, dll…mmg mcm xbez memula,tapi lepas beberapa tahun buat camtu, sure ok punyer.
    lagi satu, kita kena tahu, israel tu umat y paling berkuasa kt dunia skrg ni
    tapi, sblm ni, bilangan kaum ni cuma sukup2 satu kapal je…macam mane diorang boleh sampai ke tahap skrg??
    ilmu….ilmu…& ilmu….jadi bg sy, boikot tu cuma boleh dijadikan usaha sampingan.
    usaha utama kita, dapatkan seberapa banyak ilmu x kirala ilmu ttg apa.klu diorang ada mcD, kita buat y lagi baik dari tu….klu diorang ada saintis y gempak2, kita belaja byk2 smpai jadisaintis y lg gempak gila baban punyer…insyaAllah, kita xleh nak harapkan perubahan dalam sekelip mata, mgkin ambil bertahun, tapi berbaloi kalau kita dpt tengok dunia respek balik kt islam ni.
    Wallahualam

  6. assalamualikum…
    sape tak sedih tgk manusia seagama kita diserang dengan kejam sekali… cuna apa yang mampu kita buat hanya berdoa dan langkah boikot barangan israel adalah langkah yang bijak.. tapi apa guna nya kita laungkan boikot jika dalam masa yang sama masih berduyun2 orang islam manggunakan jenama yang berkaitan… makan di tempat yang berkaitan.. sama ada kita jahil atau tidak kisah atas semuanya… tidak guna kita laungkan boikot jika tindakan dari pihak atasan tidak menyusul usaha untuk memboikot.. mungkin dipandang dari keperluan ekonomi kita sendiri… kerana jenama2 tersut adaha antara yang GAH di negara kita…

  7. cam susah nak boikot brg diorg ni.. coz brg ni kite byk gune kan..
    n sometimes kite terlupe brg tu brg yg patut kite boikot..

    so cam ne ek????

  8. salam..
    saya sokong seratus peratus….kita harus boikot semua barang2 israel…
    setiap satu sen wang yg kta kluarkan dpt mmbunuh byk saudara kta disana…
    kasihanilh mereka…
    bygkan jika anda yg menggantikan tmpt mereka….
    tntu ia tdk trbayang…kan..
    jadi fikir-fikirkan lh

  9. Salam sejahtera,

    Hairan….kenapa tiada logo Microsoft. Kan Microsoft jenama Amerika, ataupun tak sampai hati nak boikot sebab kita semua sedang gunakan komputer system Microsoft semasa melaksanakan kempen boikot ini? Ataupun kerana Microsoft tidak senyokong mana-mana badan politik seperti Starbucks?—> http://starbucks.com.my/en-US/_About+Starbucks/_Press+Room/Starbucks+Rumor+Response.htm

    Satu lagi, saya bimbang kenapa ramai tak dapat bezakan antara kaum Yahudi dengan negara haram Israel, terutamanya yang terpapar di poster yang digantung di kebanyakan masjid-masjid dan surau-surau. Sebenarnya tak semua orang Yahudi sokong pertubuhan negara Israel, mahupun perang sekarang. Kalau kerajaan negara India membunuh ramai orang Muslimdi situ, logik tak kita mendiskriminasikan kaum India di negara kita? Tentulah tidak. Sepatutnya boikot ini menghala kepada kerajaan Israel, bukan kaum Yahudi.

    Salam,

  10. Pingback: AMIN AL-KALANTANI

  11. saya sokong. saya stuju 100%. kebanyakn pemimpin Malaysia pun sokong. BOIKOT ISRAEL. tapi, yg peliknya…knapa negara kita masih membenarkn barangan boikot tu diimport ke Malaysia? sedap kat mulut je…so..kita sbagai umat islam perlu bertindak..

  12. macam maner nak boikot barang israel dan yahudi,kite tak akan sesekali dapat boikot barang diorang..contoh kegunaan harian….komputer(microsoft,unix,linux n etc-etc.Internet nie pun barang diorang,Internet explorer,facebook,google…ko rasa ko boleh boikot ke…??minyak wangi diorang,baju2 diorang…sekarang pun kite masih guna barang yahudi…kalau kite nak buat blog pun orang yahudi yang buat…kalau boikot alamatnya guna type writer lah nampak nya kite nie sekarang..tak der nye kuar dalam blog nie haa..web nie pun yahudi yang buat…nak cakap aper??kite sedar tak yang kite Malaysia nie maseh mengharap bantuan dari segi teknologi,ekonomi,perlaburan dari diorang..aku bukan mengatakan aku tak sokong usaha nie tapi tak boleh..pemikiran diorang dianggarkan 300 tahun advance dari kite..

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s